Jezivi preokret: Uhapšena majka koja je prijavila da su joj se djeca ubila

Radiosarajevo.ba
Jezivi preokret: Uhapšena majka koja je prijavila da su joj se djeca ubila
Foto: CNN / Lisa Snyder

Ovog septembra, hitne službe su u kući Lise Snyder (36) u Pennsylvaniji (SAD) otkrili jezive prizore.

Tijela njenih 8-godišnjeg sina Connera i 4-godišnje kćerke Brinleya bili su u podrumu, obješeni za gredu. Oboje je još bilo živo, ali su nekoliko dana poslije preminuli u bolnici.

Snyder je istražiteljima kazala da su joj djeca počinila samoubistvo. Kako je rekla, njenog sina su zlostavljali u školi i često je pričao kako će se ubiti, ali "nije htio umrijeti sam".

Slučaj je ovo koji je šokirao svijet, a sada je doživio jezivi preokret...Nažalost, istraga je otkrila da je majka lagala, te je danas uhapšena. Policajci su prvo otkrili da njen sin nije bio zlostavljan, a onda je uslijedilo grozomorno otkriće - djecu je ubila majka. 

Njen advokat Dennis Charles odbio je dati izjavu za medije, a tužitelj navodi da Lisa Snyder i dalje tvrdi da su se djeca ubila sama. Dodao je kako imaju dokaze šta je učinila, ali motiv još uvijek nikom nije poznat. 

Snyder je s djecom živjela u naselju Albany Township, a policajcima je rekla da su druga djeca zlostavljala njenog sina jer je bio "debeo", pa je odbio i da jede.

"Govorio mi je da mrzi školu, svakog dana je govorio da o tome ne želi pričati", rekla je istražiteljima, te dodala da joj je rekao da se želi ubiti, ali da ga je strah da "ode sam".

Tužitelj je istaknuo da je majka tog jutra kupila uzicu za pse, s kojom su djeca bila obješena. Ona je ispričala, pak, kako su djeca došla iz škole, a sin je tražio da idu u podrum, da grade tvrđavu, pa je "uzeo dvije stolice i uzicu".  Dok su djeca bila u podrumu, Snyder je ispričala, ona je složila veš, igrala se s psom i zapalila cigaretu. Potom je sišla u podrum da vidi da li su djeca gladna...

Hitne službe su po dolasku pronašli djecu kako vise na gredi. Bili su udaljeni oko metar jedno od drugog. Snyders je rekla da ih nije mogla podići - malena je imala oko 18 kilograma, a dječak oko 68. 

Potom je otrčala gore, pozvala broj za hitne slučajeve (911), ali u podrum se nije vratila.

Djeca su umrla tri dana kasnije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije