Jednogodišnja beba umrla nakon što ju je otac zaboravio u automobilu

Radiosarajevo.ba
Jednogodišnja beba umrla nakon što ju je otac zaboravio u automobilu
Foto: El Pais / Strašna smrt u Madridu
U madridskoj četvrti Sanchinarroeba u parkiranom automobilu pronađena je mrtva beba, stara jednu godinu.

kako prenose španski mediji, otac je djevojčicu zaboravio odvesti u jaslice te ju je ostavio u automobilu, a on je otišao na posao u banku, piše El País.

Nesretno dijete bilo je skoro sedam sati zatvoreno u porodičnom automobilu, koji ima zatamnjena stakla pa je slučajni prolaznici nisu mogli uočiti. Temperatura u Madridu iznosila je tada oko 27 stepeni.

Kad je majka oko tri sata otišla u jaslice tamošnje osoblje joj je reklo da dijete tog dana uopće nije dovedeno. Otac zaposlen u banci shvatio je što je učinio tek kad ga je supruga nazvala na telefon.

Iako još uvijek nisu poznati svi detalji, majka je bebu pronašla u automobilu, otključala vrata te pozvala hitnu pomoć. Medicinsko osoblje ju je bezuspješno pokušavalo reanimirati 45 minuta.

Otac bebe je priveden te su nakon pružene psihološke pomoći policajci obavili razgovor s njim, nakon kojeg će biti optužen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije