Jedna žena poginula, troje djece povrijeđeno

Fena
Jedna žena poginula, troje djece povrijeđeno
aljazeera.com / ilustracija
U terorističkoj eksploziji u šiitskom selu u Bahreinu, jedna žena je poginula, a troje djece je povrijeđeno.

Četiri žrtve su se kretale u automobilu koji su pogodili “geleri terorističke eksplozije” sinoć u Ekar-Estu, selu u blizini glavnoga grada Maname, navela je danas bahreinska policija u saopćenju koje je objavila državna agencija BNA.

Otvorena je istraga kako bi se pronašli počinioci napada, dodala je policija, ne iznoseći više pojedinosti.

Incident se događa u kontekstu velikih napetosti u Bahreinu, gdje su vlasti pooštrile kampanju protiv počinilaca nasilja, koje ona redovno pripisuje “teroristima” koji koriste  saučesništvo šiitskog Irana.

Pravosuđe je obustavilo aktivnosti najveće šiitske opozicijske grupe Al-Wefaq, koju vlasti žele raspustiti. Ono je također osudilo desetke osumnjičenih na teške kazne zatvora i sve više na oduzimanje bahreinskog državljanstva.

Bahrein ostaje poprište povremenih nemira, koji datiraju pokrenutih u februaru 2011. godine u vrijeme Arapskog proljeća i na čelu sa šiitskom većinom koja traži istinsku ustavnu monarhiju u kraljevini kojom upravlja sunitska dinastija, naveo je AFP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije