Jedan od najprometnijih aerodroma u Europi pretvorio se u grad duhova

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od najprometnijih aerodroma u Europi pretvorio se u grad duhova
Foto: Jutarnji list / Frankfurt

Iako je do prije nekoliko mjeseci bila sjecište puteva za stotine hiljada ljudi iz cijelog svijeta, frankfurtski aerodrom danas više podsjeća na grad duhova nego na četvrti najprometniji aerodrom u Europi, prenosi Jutarnji list. 

Ne čudi to posebno ako znamo koliku je štetu pandemija koronavirusa učinila avioindustriji, no čak i ako tu činjenicu imamo na umu, prizori iz Frankfurta doista su zapanjujući.

Na terminalima se može naići tek na pokoju usamljenu dušu, hodnici potpuno su prazni, a u rijetkim trgovinama i restoranima koji su otvoreni nema gostiju.

Promet je nastavio padati u julu i augustu. U odnosu na prošlu godinu, pad broja putnika u julu iznosio je 81 posto, dok taj minus u augustu iznosi 78 posto. 

Kolika je kriza pogodila aviopromet možda najbolje govori podatak da je za Frankfurt august i najuspješniji mjesec unatrag pola godine jer još od marta pad prometa nije bio manji od 80 posto.

No, nastavak trenda ne treba očekivati jer su septembarske restrikcije za putnike u brojnim zemljama već pokazale prve negativne efekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije