Jako nevrijeme pogodilo sjever Italije: Zatvoreni putevi, prekinut željeznički saobraćaj

0
Hina
Jako nevrijeme pogodilo sjever Italije: Zatvoreni putevi, prekinut željeznički saobraćaj
Foto: Twitter / Nevrijeme u Italiji

Jake kiše izazvale su danas poplave na sjeveru Italije i pokrenule crvenu uzbunu u dijelovima Veneta, Furlanije i pokrajine Bolzano.

U nekoliko sati vatrogasci su u Venetu obavili više od 400 hitnih intervencija. "Zbog opasnosti od klizišta i lavina pozivam sve da izbjegavaju odlazak u područje Belluna", izjavio je za agenciju Ansa guverner regije Veneto Luca Zaia.

U Modeni u Emiliji-Romagni izlila se rijeka Panaro, pa su evakuirani stanovnici nekih područja. Stanovnici tih zona su pozvani da se sklone na više spratove kuća. Pojačanja vatrogasaca su stigla iz Toskane i Pijemonta.

Željeznički saobraćaj između Bolzana i prijevoja Brenner na austrijskoj granici, gdje je obilno sniježilo, prekinut je zbog opasnosti od lavina i pada kamenja i stabala, a zatvoren je autoput A22 između Vipitena i Brennera. Do Bolzana pristup je moguć jedino autoputom, a druge rute su morale biti zatvorene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije