Izraelski svjedoci još jednom potvrdili da su izraelski tenkovi ubijali i svoje građane

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Stevo

To su najveci svjetski lazovi

Hanibalova direktiva

Šta je Hanibalova direktiva? Direktiva, poznata i kao Hanibalova procedura ili Hanibalov protokol, je izraelska vojna doktrina koja predviđa upotrebu maksimalne sile u slučaju otmice vojnika. “Otvarat ćete vatru bez ograničenja, kako biste spriječili otmicu”, pri čemu se upotreba sile provodi čak i uz rizik da se ubije zarobljeni vojnik. Osim pucanja na otmičare, vojnici mogu pucati na raskrsnice, puteve, autoputeve i druge puteve koje protivnici mogu provući kidnapovanog vojnika. Izraelska vojska je negirala tumačenje direktive koja dozvoljava ubijanje njihovih kolega vojnika, ali izraelski vojnici, shvatili su to kao dozvolu da rade upravo to, jer je to više nego scenarij u kojem je vojnik zarobljen. Direktiva se usmeno dijeli kao naredba komandantima jedinica. “Nikad se ne dijeli u obliku pisane naredbe ili teksta, takvo je pravilo”.

Error

Strasna demoNkratija.Pitam se ko bi normalan zivio u toj diktatorsko fasisto nacistickoj vjestackoj tvorevini.Boze sacuvaj.Njihova vojska ide tenkom na drugog vojnika koja je to hrabrost tolika da su jedina vojska koja nosi pelene !!!!! Ne nije sala ! Ono sto je vazno sad i ovdje jeste cinjenica da su ovo vrlo vazne vijesti.Pitanje je sta ce uraditi porodice zrtava ???Da li ce naplatiti zivote svojih najdrazih ili ce pravdi privesti zlocince da bi dobili primjerenu kaznu i tako sprijecili da se sl.ponovo desi.

Borac sa kauča

>>Šta je Hanibalova direktiva? Direktiva, poznata i kao Hanibalova procedura ili Hanibalov protokol, je izraelska vojna doktrina koja predviđa upotrebu maksimalne sile u slučaju otmice vojnika. “Otvarat ćete vatru bez ograničenja, kako biste spriječili otmicu”, pri čemu se upotreba sile provodi čak i uz rizik da se ubije zarobljeni vojnik. Osim pucanja na otmičare, vojnici mogu pucati na raskrsnice, puteve, autoputeve i druge puteve koje protivnici mogu provući kidnapovanog vojnika. Izraelska vojska je negirala tumačenje direktive koja dozvoljava ubijanje njihovih kolega vojnika, ali izraelski vojnici, shvatili su to kao dozvolu da rade upravo to, jer je to više nego scenarij u kojem je vojnik zarobljen. Direktiva se usmeno dijeli kao naredba komandantima jedinica. “Nikad se ne dijeli u obliku pisane naredbe ili teksta, takvo je pravilo”. ka Hanibalova direktiva<<Aha znači da je djevojčica od 12 godina vojnik i pucanje po ostalim civilima

/ Najnovije