Izraelski ministar pod 24-satnom pratnjom: Stalno mi prijete

0
Radiosarajevo.ba
Izraelski ministar pod 24-satnom pratnjom: Stalno mi prijete
Foto: EPA / Nakon mnogobrojnih prijetnji

Izraelski ministar javne bezbjednosti, Omer Barlev, od sada je pod 24-satnom zaštitom nakon što su mu jevrejski ekstremisti uputili prijetnje.

Barlev je optužio članove stranke Jemina premijera Naftalija Bennetta, koja podržava širenje doseljeničkih naselja, da su doprinijeli ovakvoj atmosferi.

Barlev, koji nadgleda nacionalne policijske snage, izjavio je da su američki zvaničnici ukazali na mogućnost da doseljenici budu nasilni prema njemu i da je on obećao da će se pozabaviti tim pitanjem.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Nastaviću da se borim protiv palestinskog terorizma kao da nema ekstremističkog doseljeničkog nasilja i protiv ekstremističkog doseljeničkog nasilja kao da nema palestinskog terorizma", izjavio je ranije ovaj zvaničnik, prenio je AP.

Desno orijentisani političari, uključujući članove koalicione vlade, kritikovali su Barleva, a Bennett je pokušao da umanji značaj koji treba pridavati ovoj temi izjavom da postoji "marginalno" nasilje.

Opozicioni političari su otišli korak dalje i rekli da ministar Barlev svojim komentarima poziva Palestince na nasilje.

Barlev je danas objavio na Twitteru da je od sada pod zaštitom 24 sata dnevno.

"Prijete mi izraelski Jevreji", izjavio je ministar za javnu bezbjednost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije