Izraelske snage ubile palestinskog mladića, još uvijek drže njegovo tijelo?

3
Radiosarajevo.ba
Izraelske snage ubile palestinskog mladića, još uvijek drže njegovo tijelo?
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Izraelski vojnici ubili su Palestinca koji je navodno pokušavao doći do Izraela prešavši zid razdvajanja na sjeveru okupirane Zapadne obale.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopćio je da je Nebil Ahmed Ganim, mladić iz Nablusa, poginuo usljed vatre koju su izraelske okupacijske snage otvorile u blizini kapije Celculiyya na Zidu razdvajanja.

S druge strane, palestinska novinska agencija WAFA javila je da je Ganim radio kao radnik u Izraelu i da izraelske snage i dalje drže tijelo palestinskog mladića u bolnici Meir u Kefer Sebi.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Radio izraelske vojske je također objavio da je Ganim ubijen od vojne vatre dok je navodno pokušavao da pređe zid razdvajanja.

Hiljade palestinskih radnika koji pokušavaju doći do svojih radnih mjesta koriste otvore u zidu razdvajanja, bilo zato što nemaju dozvolu za ulazak u Izrael, bilo da bi izbjegli stampedo na izraelskim kontrolnim punktovima nedjeljom koja je u tom dijelu svijeta početak sedmice.

Zid za razdvajanje, koji je Izrael počeo da gradi 2002. godine, sastoji se od betonskih ploča između 4,5 i 9 metara visine i dug je 712 kilometara kroz okupiranu teritoriju Zapadne obale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije