Izraelska policija privela mladu Turkinju u Al-Aksi

4
Anadolija
Izraelska policija privela mladu Turkinju u Al-Aksi
Anadolija / Privođenje Turkinje

Izraelska policija privela je tursku državljanku Ozgecanu Mutlu (24) u kompleksu Al-Akse i to u vrijeme dok je fanatična grupa jevrejskih doseljenika bila u kompleksu.

Radikalni jevrejski doseljenici upali su jutros pod zaštitom izraelske policije u kompleks džamije Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalem).

Prema riječima njenih prijatelja, Mutlu je čitala Kur'an u Al-Aksi za vrijeme napada fanatičnih židovskih doseljenika.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Izraelska policija joj je uzela torbu kako bi je udaljila s tog mjesta.

Mutlu se kretala za policajcima i tražila da joj vrate torbu, a potom je nekoliko policajaca privelo mladu Turkinju i odvelo je iz kompleksa.

Glasnogovornik izraelske policije još uvijek nije odgovorio na pitanja novinara Anadolije o incidentu.

Izraelska policija privela mladu Turkinju u Al-Aksi Izraelska policija privela je tursku državljanku Ozgecanu Mutlu (24) u kompleksu Al-Akse i to u vrijeme dok je fanatična grupa jevrejskih doseljenika bila u kompleksu, javlja Anadolija. Radikalni jevrejski doseljenici upali su jutros pod zaštitom izraelske policije u kompleks džamije Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalem). Prema riječima njenih prijatelja, Mutlu je čitala Kuran u Al-Aksi za vrijeme napada fanatičnih židovskih doseljenika. Izraelska policija joj je uzela torbu kako bi je udaljila s tog mjesta. Mutlu se kretala za policajcima i tražila da joj vrate torbu, a potom je nekoliko policajaca privelo mladu Turkinju i odvelo je iz kompleksa. Glasnogovornik izraelske policije još uvijek nije odgovorio na pitanja novinara Anadolije o incidentu... http://v.aa.com.tr/2880831

Posted by Anadolija Balkan on Tuesday, April 25, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije