Izrael uvučen u novi rat

5
Radiosarajevo.ba
Izrael uvučen u novi rat
Foto: EPA-EFE / Vojnici Hezbolaha

Izraelska vojska sve je spremnija odlučno proširiti svoju borbu protiv Hezbollaha u Libanonu.

"Danas smo odobrili razne planove za budućnost i moramo biti spremni za ofanzivu ako bude potrebno", rekao je načelnik glavnog štaba Herzi Halevi u srijedu, 27. decembra, tokom posjeta vojnoj komandi u sjevernom izraelskom gradu Safedu.

Izraelske obrambene snage "i unutar njih Sjeverne komande su na vrlo visokoj razini pripravnosti", dodao je halevi.

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Izraelska vojska u stalnim je borbama s jedinicama Hezbollaha u južnom Libanonu otkako je islamistički Hamas sa sjedištem u Gazi upao u granično područje u južnom Izraelu 7. oktobra.

Hezbollah je u srijedu ispalio rakete na izraelski pogranični grad Kiriat Shmona, a izraelska policija je rekla da je nekoliko zgrada oštećeno. Niko nije povrijeđen.

Uživo: Hamas otvoren za pregovore o trajnom prekidu napada na Gazu

Uživo: Hamas otvoren za pregovore o trajnom prekidu napada na Gazu

Početkom rata u Gazi, vlasti su iz sigurnosnih razloga preselile desetke hiljada stanovnika sjeverne regije u unutrašnjost zemlje.

"Tri osobe, uključujući i borca ​​Hezbollaha, poginule su u srijedu u izraelskim napadima na položaje Hezbollaha u južnom Libanonu", izvijestila je libanonska novinska agencija NNA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije