Izrael ne prestaje s napadima: Dramatični snimci stigli iz Gaze

1
Radiosarajevo.ba / AA
Izrael ne prestaje s napadima: Dramatični snimci stigli iz Gaze
Foto: AA / Gaza

Izraelski borbeni avioni nastavili su da napadaju palestinske kuće i poljoprivredno zemljište u Pojasu Gaze, a broj poginulih porastao je na 28.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze među 28 poginulih su jedna žena i desetoro dece, dok su još 152 osobe ranjene od ponedeljka, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Izraelski ratni avioni gađali su naseljenu kuću u Gazi i poljoprivredna zemljišta i lokalitete u susedstvima Tal al-Hawa i al-Zaytoun u južnom delu opkoljene regije, javio je dopisnik Anadolu Agency.

Izraelska vojska je navela da je ubila 15 članova Hamasa u napadima na 130 pozicija u Gazi od ponedeljka.

Brigade Ezzeddin al-Qassam, vojno krilo Hamasa, saopštile su da su ispalile više raketa gađajući izraelske gradove Ashkelon i Ashdod kao odgovor na izraelske napade na domove palestinskih civila.

Prema izveštajima izraelskih medija, u raketnim napadima su dva Izraelca ubijena i još osmero je ranjeno, među kojima jedan ozbiljnije.

Brigade Al-Qassam, naoružano krilo palestinske grupe otpora Hamas zapretile su da će gađati Tel Aviv ukoliko Izrael bude napadao civilne tornjeve u Gazi.

"Ako neprijatelj nastavi i bombarduje civilne kule, tada će Tel Aviv doživeti snažniji raketni udar od onog koji se desio u Ashkelonu", naveo je na Twitteru portparol grupe Abu Ubaida.

Prema informacijama koje stižu sa sjevera Gaze izraelska vojska je srušila rezidencijalni toranj Hanadi.

Kako pišu korisnici društvene mreže Twitter napad na ovaj dio Gaze je u toku, a prema informacijama i snimcima koje su objavljene na društvenim mrežama toranj Hanadi je srušen u potpunosti. Još uvijek nije poznato da li ima povrijeđenih.

Na snimku ispod možete pratiti trenutnu sitauciju u Gazi.

tekst

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije