Izrael napao Iran: Oglasili se Teheran i Tel Aviv i dali suprotne izvještaje o uspjehu udara

7
Radiosarajevo.ba
Izrael napao Iran: Oglasili se Teheran i Tel Aviv i dali suprotne izvještaje o uspjehu udara
Foto: Prtscr / X.com / Napad na Teheran

U noći sa petka na subotu desio se dugo najavljivani izraelski odgovor na iranski napad, u kojem je 1. oktobra na Izrael ispaljeno oko 200 balističkih projektila.

Izraelski napad na Iran odvijao se u tri vala i već je završen, objavila je prije zore u subotu izraelska javna radiotelevizija nakon što je Tel Aviv objavio da je pogodio vojne ciljeve u Iranu.

"Kao odgovor na mjesece neprestanih napada iranskog režima na državu Izrael, Izraelske odbrambene snage sada izvode precizne napade na vojne ciljeve u Iranu", saopćila je izraelska vojska.

Sindikalni zahtjevi na stolu: Povećanje osnovice za obračun plata u 2025. godini

Sindikalni zahtjevi na stolu: Povećanje osnovice za obračun plata u 2025. godini

Vojska je kasnije rekla da je završila svoje "ciljane" napade na vojne mete u Iranu, dodavši da su se njeni zrakoplovi sigurno vratili u zemlju.

Iranski mediji su zabilježili više eksplozija tokom nekoliko sati u glavnom gradu i u blizini vojnih baza, ali nije bilo izvještaja o uzrokovanoj šteti ili žrtvama.

"Uprkos prethodnim upozorenjima zvaničnika Islamske Republike kriminalnom i ilegalnom cionističkom režimu da izbjegava bilo kakvu avanturističku akciju, ovaj lažni režim je jutros u akciji izazivanja napetosti napao dijelove vojnih centara u provincijama Teheran, Khuzestan i Ilam", saopćile su snage protivvazdušne odbrane u subotu ujutro.

Iranska službena novinska agencija IRNA citirala je sigurnosni izvor koji je u subotu ujutro rekao da su neki od zvukova koji su se čuli u glavnom gradu uzrokovani "odbrambenim aktivnostima u Teheranu".

IRNA je saopćila da je iranska protuzračna odbrana "uspješno oborila neprijateljske ciljeve u vazdušnom prostoru oko provincije Teheran".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije