Izraelska državna televizija: Tel Aviv se sprema da napadne Iran

4
Anadolija
Izraelska državna televizija: Tel Aviv se sprema da napadne Iran
/ Foto: Anadolija

Izraelska državna televizija KAN tvrdi da se Tel Aviv sprema da napadne Iran "uprkos pritisku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da ublaži napad", javlja Anadolu.

U vijestima, zasnovanim na riječima neimenovanih izraelskih zvaničnika, objavljeno je da je "Izrael svjedok jednog od najnapetijih i najsloženijih vremena u svojoj historiji, pripremajući se za mogući napad na Iran".

U vijestima je navedeno da se "Izrael sprema da napadne Iran" unatoč tome što SAD vrši pritisak na njegovu deeskalaciju.

Novi detalji atentata u Austriji: Gradonačelnika ubio lovac, još je u bjekstvu

Novi detalji atentata u Austriji: Gradonačelnika ubio lovac, još je u bjekstvu

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant dao je izjavu o mogućem napadu na Iran tokom današnje posjete vojnoj bazi.

"Nakon napada na Iran, svi će razumjeti šta ste radili u procesu pripreme i obuke", rekao je Gallant obračajući se vojnicima.

Američki državni sekretar Antony Blinken jučer je došao u Izrael u sklopu svoje bliskoistočne turneje, koja je započela nakon smrti vođe Hamasa Yahye Sinwara u izraelskom napadu na Rafah, južno od Gaze.

Američki državni sekretar Blinken je nakon posjete Izraelu otišao u Saudijsku Arabiju.

Iran je 1. oktobra pokrenuo raketni napad na Izrael, a administracija Tel Aviva je najavila da će Iran odgovarati za ovaj napad.

U vijestima na izraelskoj televiziji Channel 13, tvrdilo se da su SAD tražile od Tel Aviva da "ublaži" napad na Iran.

Izraelska administracija nije dala nikakvu izjavu o ovoj tvrdnji.

S druge strane, američki državni sekretar Antony Blinken je u izjavi u Tel Avivu upozorio da odgovor Izraela Iranu ne bi trebao "pojačati tenzije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije