Iz Kremlja procurilo šta Vladimir Putin obavezno nosi ispod skupih odijela

1
Radiosarajevo.ba
Iz Kremlja procurilo šta Vladimir Putin obavezno nosi ispod skupih odijela
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Kako vrijeme odmiče, Vladimir Putin je u sve većoj paranoji. Prema najnovijim informacijama iz Kremlja, ruski predsjednik na javne je nastupe počeo nositi pancirne prsluke jer je zabrinut za svoj život i strahuje od atentata.

Dvojica ruskih dužnosnika i izvor blizak Kremlju rekli su za The Moscow Times da su specijalne službe zemlje "pojačale ionako stroge sigurnosne mjere oko predsjednika Vladimira Putina do neviđenog stepena".

U Kremlju su u stanju visoke pripravnosti zbog Putinove invazije na Ukrajinu, ali i zbog nedavnih napada na visokorangirane političare u Europi i Aziji, piše Daily Mail.

Argentina s nestrpljenjem čeka informacije o Messijevom zdravstvenom stanju   

Argentina s nestrpljenjem čeka informacije o Messijevom zdravstvenom stanju  

Izvor je također dodao: "Kremlj vrlo ozbiljno shvata sigurnost Vladimira Putina. Štiti ga cijela vojska vidljivih i nevidljivih stražara".

U izvješću se tvrdi da 71-godišnjak nosi zaštitni prsluk na događajima na otvorenom najmanje od početka 2023. godine.

Također, u izvješću stoji i da to čini na preporuku sigurnosne službe koja ga čuva.

Izvori su potvrdili da je pancirni prsluk nosio ispod jakne i 9. maja na Crvenom trgu tokom pojavljivanja na velikoj paradi povodom Dana pobjede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije