Istražitelj: 'Maddie je umrla u apartmanu, u to nema sumnje'

Radiosarajevo.ba
Istražitelj: 'Maddie je umrla u apartmanu, u to nema sumnje'
Prošlo je deset godina od nestanka Maddie McCann, a istražitelji još nemaju tačne informacije o nestaloj djevojčici.

Maddie je posljedni put viđena u apartmanskoj sobi u portugalskom odmorištu Praia de Luz u maju 2007. godine.

Tada je imala nepune četiri godine, a porodica ne gubi nadu u njen pronalazak.

Njeni su roditelji, Kate i Gerry, bili na večeri s prijateljima u odmorištu u kom su odsjeli. Restoran je bio blizu soba u kojima su ostavili djecu da spavaju, a roditelji tvrde i da su svako malo išli provjeriti kako su djeca. Oko deset sati navečer majka je shvatila da Maddie nije u apartmanu.

Tokom godina stvarale su se razne teorije o njenom nestanku, a priča o nestaloj djevojčici je bila top tema svih medija. Neki tvrde da je Maddie odšetala iz stana, drugi da je oteta, treći da su krivi roditelji... 

Istražitelj Moita Flores, koji je od početka radio na slučaju, iznio je nove šokantne tvrdnje, prenosi Daily Mail.

"Maddie je umrla u tom apartmanu. Ne sumnjam u to. Zašto se o ovom slučaju toliko priča kad svakodnevno ljudi nestaju?", pita se Flores.

"Bilo bi nemoguće proći kroz apartmanski prozor s djetetom", tvrdi Flores.

Istog je mišljenja i australska istražiteljica Pat Brown. Ona tvrdi kako nema smisla trošiti tolike resurse u potragu za djevojčicom za koju ne postoje naznake da je živa.

"Pregledajući slučaj Madeleine McCann došla sam do zaključka da dokazi koji postoje nikako ne upućuju na to da je riječ o otmici. S obzirom na vrijeme nestanka i dokaza prikupljenih s mjesta na kojem je djevojčica posljednji put viđena, uopće ne upućuju na moguću otmicu", rekla je stručnjakinja za zločine te dodala kako je djevojčica najvjerojatnije umrla u nesretnom spletu okolnosti koji je netko dobro zataškao.

"Nema dokaza da je Maddie umrla. Ni u tom apartmanu ni igdje drugdje. Roditelji vjeruju da je živa. Flores ponavlja svoje stare tvrdnje koje imaju za cilj šokirati", kaže porodica nestale Maddie.

U istragu je već potrošeno više od 11 miliona funti. Sve je više onih koji ne podržavaju nastavak istrage i ulaganje dodatnih sredstava, prenosi 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije