Potpuno nova teorija o nestanku malene Maddie McCann

Radiosarajevo.ba
Potpuno nova teorija o nestanku malene Maddie McCann
Mirror / Medeleine McCann
Mark Williams-Thomas, privatni istražitelj i bivši policajac iznio je sada potpuno novu teoriju o nestanku Maddie McCann.

Tada trogodišnja curica nestala je 2007. godine u Portugalu dok je bila na odmoru sa svojom porodicom.

Potraga za njom i dalje traje.

Williams-Thomas je u utorak u britanskoj emisiji This Morning rekao kako postoji mogućnost da je Maddie ustala iz kreveta i otišla tražiti svoje roditelje.

Njeni su roditelji, naime, bili na večeri s prijateljima u restoranu u kojem su se odmarali, a koji je bio blizu soba u kojima su ostavili djecu da spavaju, piše Mirror.

Roditelji tvrde i da su svako malo išli provjeriti kako su djeca. 

"Moguće je da se Maddie probudila i otišla tražiti roditelje, jer je znala da su u baru. Morala je proći kroz prostorije apartmana i izaći na javnu cestu da bi se vratila u bar", rekao je Mark Williams-Thomas.

Dodao je i kako je opće poznata činjenica da su vrata apartmana bila labava i djevojčica ih je mogla otvoriti.

Ovo je sasvim nova teorija, jer se dosad vjerovalo da je oteta u apartmanu dok je spavala. Ako je curica izašla iz apartmana, moguće je da je oteta na cesti.

Istražitelji vjeruju da ju je otela europska banda trgovaca ljudima. Kate i Gerry, roditelji nestale djevojčice niti deset godina nakon nestanka kćeri ne odustaju od potrage uvjereni da će je pronaći živu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije