! / Ispovijest žrtve terorističkog napada: Terorist me snimao kako iskačem kroz prozor

17. 03. 2019. u 20:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Jedna od preživjelih žrtava terorističkog napada na Novom Zelandu Mustafa Boztas opisao je haos koji je proživio tokom napada koji se dogodio za vrijeme džuma-namaza.

Boztas je kazao da je napad počeo za vrijeme dok je imam držao hutbu, a da je u prvi mah pomislio da je u pitanju zemljotres. Brzo je Boztas shvatio da je riječ o terorističkom napadu i s drugim vjernicima je potražio zaklon u ćošku džamije.

„Terorist je pucao po nama. Pogodio me u nogu. Na trenutak je pucnjava stala, vjerovatno je punio pušku. Ja sam tad rukom razbio prozor i iskočio iz džamije. Da sam kasnio dvije sekunde ne bih preživio. Tako se vidi i na snimku kojeg je napravio terorist. Snimao me je kako bježim kroz prozor“, kazao je Boztas.

Ističući kako je situacija bila neopisiva i kako su ljudi tražili pomoć sa svih strana, Boztas je kazao kako je pritrčao da pomogne jednom djetetu.

„Dijete je ležalo otvorenih očiju. Pokušao sam ga reanimirati, ali već je bilo kasno. Rukom sam mu zatvorio oči. Pucnjava je bila sve intenzivnija i potrčao sam u zaklon“, kazao je Boztas.

Na putu do bolnice Boztas je telefonom nazvao majku i saopćio joj da je ranjen u terorističkom napadu te je od nje zatražio da u oprosti ako joj je za života učinio kakvu lošu stvar.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

NEMA KOMENTARA