Ispovijest putnice iz aviona u Istanbulu koji se raspao na tri dijela

Radiosarajevo.ba
Ispovijest putnice iz aviona u Istanbulu koji se raspao na tri dijela
Printscreen / Ispovijest putnice iz aviona u Istanbulu

Putnici povrijeđeni u izletanju putničkog aviona s piste na aerodromu "Sabiha Gokcen" u Istanbulu, oporavljaju se u bolnicama.

Podsjetimo, pri grubom slijetanju letjelice poginulo je troje ljudi, a povrijeđeno ukupno 180.

U bolnici u Istanbulu hospitalizovani su Rumeysa Demirtas i njen suprug Seref, prenosi NY Times.

Rumeysa je ispričala kako je avion sletio pri velikoj brzini, a nakon što je udario u tlo, osjetila je kao da je ponovo poletio.

"U tom trenutku smo vjerovatno izletali s piste. Primijetili smo da je avion naglo udario u tlo i počeli smo da komentarišemo da je to vjerovatno zbog vremenskih uvjeta. Prilikom prvog udara u zemlju nismo osjetili da je stvar toliko dramatična. Poslije izletanja s piste avion je udario ponovo u zemlju i prepolovio se, tek tada nam je bilo jasno o čemu se radi", kazala je Demirtas.

Istanbul: Avion izletio s piste tokom slijetanja

Avion na međunarodnom aerodromu Sabiha Gokcen u Istanbulu tokom slijetanja izletio je s piste, javlja Anadolu Agency (AA). Prema prvim informacijama, radi se o avionu privatne avio kompanije koji je letio na liniji Izmir-Istanbul. Avion je sletio s piste tokom slijetanja. Na mjesto događaja su upućene brojni vatrogasni i medicinski timovi.

Ona je dodala da se avion prepolovio u neposrednoj blizini mjesta gdje je sjedila.

"Odmah do mog sjedišta, a bio je to broj 26. Nakon što se avion prepolovio nastala je panika. Neki od putnika počeli su da govore 'skačite, avion će eksplodirati'. Ustala sam, a potom pomogla suprugu da izađe iz aviona", dodala je Rumeysa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije