U izlijetanju aviona sa piste na aerodromu u Istanbulu povrijeđeno 120 osoba

Radiosarajevo.ba
U izlijetanju aviona sa piste na aerodromu u Istanbulu povrijeđeno 120 osoba
FOTO: AA / Nesreća na međunarodnom aerodromu Sabiha Gokcen

U izlijetanju putničkog aviona prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom Sabiha Gokcen u Istanbulu u srijedu povrijeđeno je 120 osoba, potvrdio je istanbulski guverner Vali Yerlikaya, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema Yerlikayijevim riječima većina povrijeđenih putnika je u dobrom zdravstvenom stanju.

Istanbul: Avion izletio s piste tokom slijetanja

„Avion Pegasus Airlinesa dolazio je iz provincije Izmir na aerodrom u Istanbulu, kada se srušio tokom slijetanja“, izjavio je turski ministar transporta i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, koji je istakao da među 171 putnikom i šest članova posade, koji su bili na letu, nema žrtava.

Ubrzo nakon izlijetanja aviona s piste na mjesto događaja su stigli vatrogasni i medicinski timovi. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izbio u avionu.

Ministar Turhan je kazao i da su neki od putnika uspjeli samostalno napustiti letjelicu, dok su ostalima pomogli spasilački timovi.

Istakao je i da su zbog nesreće svi avioni koji su trebali sletjeti na aerodrom Sabiha Gokcen preusmjereni se na novoizgrađeni aerodrom Istanbul.

Tužilaštvo u glavnom gradu Ankari otvorilo je istragu o incidentu, a aerodrom Sabiha Gokcen privremeno je zatvoren za vazdušni saobraćaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije