Islamska država Njemačka: Pogledajte video kojim Trumpov štab plaši Amerikance

Radiosarajevo.ba
Islamska država Njemačka: Pogledajte video kojim Trumpov štab plaši Amerikance
/ printscreen
Oktobarfest bez alkohola i svinjskih kobasica, islamske zastave na Katedrali u Kölnu... Sve to je prikazano u apsurdnom video klipu za koji bi se moglo pomisliti da je nastao na kućnom računaru nekog anonimnog populističko-desničarskog volontera.

Zapravo je video Dobro došli u Islamsku državu Njemačku dio kampanje američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa!

Poruka videoklipa: "Žestokim džihadistima uspjelo je da porobe Njemačku i prošire svoj kalifat. Amerikanci, oprez, da i vaša zemlja ne završi kao Njemačka".

Video je producirala teksaška agencija Harris Media koja je u prošlosti radila za mnoge republikanske političare, ali i za izraelsku partiju Likud te britanski Ukip koji je bio na prvoj liniji Brexita.

"Volim Njemačku", rekao je za Berliner Morgenpost šef agencije Vincent Harris koji redovno posjećuje minhenski Oktobarfest. Objasnio je da njihov kratki film otvara važnu temu "neovisno od američkih izbora".

Harris Media producirala je video za konzervativnu lobističku organizaciju Secure America Now a cilj je utjecati na neodlučne birače u saveznim državama Sjeverna Karolina, Nevada i Florida da 8. novembra glasaju za Donalda Trumpa.

Inače, Trump je izbjegličku politiku njemačke kancelarke ocijenio "katastrofalnom" i upozorio Amerikance da bi "Hillary Clinton mogla postati američka Angela Merkel".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije