Iselili se iz Hrvatske u Njemačku: Kupili stan nakon dvije godine rada u pošti

Radiosarajevo.ba
Iselili se iz Hrvatske u Njemačku: Kupili stan nakon dvije godine rada u pošti
Foto: Deutsche Welle / Sara i Hrvoje Paljug

Mladi bračni par Sara i Hrvoje Paljug je iselio iz Slavonskog Broda u Njemačku. Nakon dvije godine stalnog zaposlenja u njemačkoj pošti, kupili su stan na kredit, piše Deutsche Welle.

Već nekoliko godina raznose poštu u njemačkom gradu Bad Honefu i njegovoj okolini. Stan su kupili u mjestu Rajnbrajbah koji ima četiri i po hiljade stanovnika. Nekoliko kilometara je udaljen od njihovog radnog mjesta.

Tvrde da nisu imali poteškoće prilikom podizanja kredita. Rok za otplatu kredita je 25 godina. Plata će im biti skoro jednaka iznosu koji su plaćali za stanarinu koja je bila od 500 do 700 eura (od hiljadu do 1.400 maraka).

Ocijenili su da je bolje da imaju stan u svojem vlasništvu, nego da plaćaju kiriju.

Kako navodi Deutsche Welle, s obzirom na to da je Njemačka zemlja s najviše podstanara u Evropskoj uniji, mora se priznati da ovo nije čest slučaj.

O zaposlenju i drugim segmentima života ovog bračnog para u Njemačkoj, možete proičitati u ostatku teksta koji je dostupan na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije