Islamska država potvrdila da im je vođa ubijen, SAD nemaju takvu informaciju

Radiosarajevo.ba
Islamska država potvrdila da im je vođa ubijen, SAD nemaju takvu informaciju
Islamska država danas je objavila kako je vođa Abu Bakr al-Baghdadi ubijen, a o njegovoj smrti već se nekoliko puta špekuliralo, ali ovo je prva službena  potvrda te teroristička organizacije.

Tu je vijest objavila televizija Alsumarija, pozivajući se na neimenovani izvor u iračkoj provinciji Nineveh. 

Mediji bliski ovoj terorističkoj organizaciji su priznali kako je al-Bagdhdadi mrtav te su objavili i ime novog kalife, navodi Alsumarija..

Iz Sirijske opservatorije za ljudska prava ranije u utorak su saopćili da imaju "potvrđene informacije" da je Baghdadi ubijen, prenosi Reuters

Sjedinjene Američke Države nemaju informacije koje potvrđuju izvještaje o smrti čelnika tzv. Islamske države Abu Bakr al-Baghdadija, rekao je glasnogovornik Pentagona u utorak.

Podsjećamo, Rusija je ranije objavila kako je prema njihovim informacijama čelnik zloglasne terorističke organizacije ubijen prije više od dvije sedmice u ciljanom zračnom napadu, ali ova informacija nije potvrđena iz nezavisnih izvora.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije