IS organizirao džihadističke igre: Muzička stolica i puhanje balona

Radiosarajevo.ba
IS organizirao džihadističke igre: Muzička stolica i puhanje balona
/ Twitter/Terrormonitor
Samozvana Islamska država (IS) organizovala je "Džihadističke olimpijske igre" u Iraku, gdje su se njeni pripadnici takmičili u disciplinama kao što su povlačenje konopca i puhanje balona, a nisu izostale ni "muzičke stolice".

Olimpijske igre IS su više ličile na one koje se igraju na dječjim rođendanima nego na dicipline u kojima bi se očekivalo učešće članova radikalne džihadističke grupe, piše Russia Today.

Vjeruje se, naime, da je džihadistička olimpijada održana početkom jula u gradu Tal Afar u Iraku, koji je pod kontrolom IS, a fotografije na kojima je, navodno, prikazan taj događaj objavila je na Twtteru antiteroristička organizacija Terrormonitor.

Na fotografijama se može videti kako na takmičenju učestvuju i djeca predškolskog uzrasta, a iznenađuje to što neki od takmičara nose fudbalske dresove sa oznakama popularnih britanskih klubova Manchester City i Glasgow Celtic.

RT podsjeća da je ova džihadistička grupa sportove poput fudbala etiketirala kao "neislamske", ali primjećuje da su dječje igre dobrodošle  na džihadističkoj olimpijadi.

IS je nedavno napala grupu navijača Real Madrida u maju, ubivši najmanje 12 njih, kada su se okupili u kafiću u šiitskom gradu Baladu, 80 kilometara sjeverno od Bagdada, da gledaju svoj tim kako igra protiv Atletico Madrida u finalu Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije