Irski rokeri najplaćeniji su muzičari na svijetu

Radiosarajevo.ba
Irski rokeri najplaćeniji su muzičari na svijetu
FOTO: U2 / U2

U periodu od 1. juna 2017. do 1. juna 2018. U2 je zaradio oko 118 miliona dolara, a u izračun ne ulaze troškovi agenata, advokatskog tima i menadžera. U2 je na tronu, kad je zarada u pitanju, bio i 2011. godine, u kojoj su zaradili više od 195 miliona dolara.

Sastav iz Dublina cijele je godine na turneji svirao svoj kultni album The Joshua Tree, a usput su objavili i novi materijal. Rasprodani stadioni širom svijeta garancija su dobre zarade, a još uvijek planetarno popularne rokere samo u tom periodu gledalo je uživo gotovo 3 miliona ljudi.

Na drugom mjestu po prihodima su britanski rockeri Coldplay, s oko 115,5 miliona dolara, a na trećem britanski slavuj Ed Sheeran s oko 110 miliona. U top pet ugurali su se još Bruno Mars s oko 100 miliona i američka kantautorica Katy Perry s oko 83 miliona dolara.

Ukupno je 10 najplaćenijih izvođača inkasiralo gotovo 886 miliona dolara, a među 30 najplaćenijih je samo šest žena. Uz Katy Perry, na listi su još Taylor Swift, Beyonce, Pink, Lady Gaga i Jennifer Lopez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije