Iran se obrušio na Izrael i SAD i objavio dosad najžešću prijetnju

6
Radiosarajevo.ba
Iran se obrušio na Izrael i SAD i objavio dosad najžešću prijetnju
Foto: EPA-EFE / Iranska vojska

Komandant iranske Revolucionarne garde izjavio je da bi Sredozemno more moglo da bude "zatvoreno" ukoliko Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici nastave da čine, kako je naveo, zločine u Pojasu Gaze, javljaju danas, 23. decembra, iranski mediji, ne objašnjavajući kako bi do zatvaranja došlo.

Poluzvanična iranska državna novinska agencija Tasnim objavila je upozorenje komandanta Revolucionarne garde, brigadnog generala Mohameda Reze Nakdija da se uskoro može očekivati "zatvaranje Sredozemnog mora, Gibraltarskog moreuza i drugih plovnih puteva", javlja Reuters.

Agencija navodi da Iran podržava Hamas u borbi protiv Izraela i optužuje SAD da pružaju podršku "izraelskim zločinima u Gazi", gdje su tokom višesedmičnih granatiranja poginule hiljade ljudi, a većina stanovništva je ili protjerana ili prinuđena da napusti svoje domove.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Pro-iranska jemenska pobunjenička grupa Huti je tokom prošlog mjeseca napadala trgovačke brodove koja su plovili kroz Crveno more, u znak odmazde zbog izraelskih napada na Pojas Gaze.

Bijela kuća je u petak saopštila da je Iran "duboko umiješan" u planiranje operacija protiv komercijalnih plovila u Crvenom moru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije