Ima mrtvih i ranjenih: Izrael gađao raseljene civile koji idu ka jugu Gaze

4
Anadolija
Ima mrtvih i ranjenih: Izrael gađao raseljene civile koji idu ka jugu Gaze
Foto: PrtScr / Prizori užasa iz Gaze i danas, 10. novembra

Više osoba je poginulo i povrijeđeno u napadu izraelske vojske na raseljene civile koji su krenuli prema jugu Gaze, saopćeno je iz Palestinskog ministarstva unutrašnjih poslova.

"Ima mrtvih i ranjenih kao rezultat napada izraelskih okupacijskih snaga na raseljene civile koji idu prema jugu Pojasa Gaze", navedeno je u saopćenju obavljenom na Telegramu.

Izrael je pozvao na evakuaciju više od milion ljudi u sjevernom Pojasu Gaze te ustvrdio da postoje "sigurnosni koridori" za prolaz raseljenih. S druge strane, palestinski dužnosnici objavili su da u Pojasu Gaze nema sigurnosnog koridora niti sigurnog područja te da izraelska vojska nastavlja napade na civile i bolnice.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Prema posljednjim informacijama, u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra ubijeno je 11.078 Palestinaca, uključujući 4.506 djece i 3.027 žena. Više o dešavanjima u Gazi možete pratiti OVDJE.

Također, najmanje jedan Palestinac je ubijen, a 20 ranjeno u petak kada su izraelski snajperisti gađali raseljene osobe u bolnici Al-Quds u gradu Gazi, prema podacima Palestinskog crvenog polumjeseca. Humanitarna organizacija je objavila da je jedna osoba poginula i 20 ranjeno među raseljenim, koji su uglavnom djeca, od kojih su dvoje u kritičnom stanju zbog izraelskih snajperista koji su gađali bolnicu Al-Quds i pucali direktno na raseljene osobe.

Upozoravamo da je sljedeći snimak izrazito uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije