Dramatično upozorenje iz Gaze: ‘Ovo je ono što Izrael baca na bolnice’

6
Radiosarajevo.ba
Dramatično upozorenje iz Gaze: ‘Ovo je ono što Izrael baca na bolnice’
Foto: Printscreen / Atef al-Kahlout, direktor bolnice

Ranije je serija projektila pala u blizini indonežanske bolnice u sjevernoj Gazi, gdje se u blizini nalaze hiljade ranjenih i raseljenih Palestinaca.

Podižući gelere projektila ka kamerama, Atef al-Kahlout, direktor bolnice, rekao je:

"Ovo je ono što Izrael baca na bolnice: geleri projektila".

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Zatim je dodao...

"Neka svijet svjedoči šta su ciljevi okupacije. Za 24 sata bolnica će biti van funkcije. Čini se da izraelske okupacione snage nisu zadovoljne upornošću indonežanske bolnice niti postojanošću stanovnika sjeverne Gaze", rekao je direktor bolnice.

"Oni se obračunavaju tako što gađaju nenaoružane civile, povrijeđene ljude i medicinsko osoblje čija su prava zagarantovana međunarodnim pravom i organizacijama za ljudska prava.

Čini se da je svijet još uvijek slijep, gluh i nijem za ove zločine. Više od 16 bombi palo je za manje od pet sekundi. Pogledajte kakvu smo štetu pretrpjeli. Palestinski narod će ostati nepokolebljiv; nastavit ćemo istrajati sve dok ne pobijedimo okupaciju”, dodao je Atef al-Kahlout.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije