Humanost na djelu: Palestinci pomažu u gašenju požara u Izraelu

Radiosarajevo.ba
Humanost na djelu: Palestinci pomažu u gašenju požara u Izraelu
Prava apokalipsa vlada na većem dijelu teritorije Izraela, gdje je zbog ogromnih požara evakuisano više od 50.000 ljudi. Posebno je pogođen grad Haifa, a prema riječima izraelskog premijera, Benjamina Netanyahua, ovi požaru su namjerno podmetnuti.

I dok stravična nesreća prijeti velikom broju domova, države poput Rusije, Italije, Kipra i Hrvatske odlučile su da pošalju pomoć izraelskim vatrogascima, koji se već tri dana bore sa vatrenom stihijom. 

Na veliko čuđenje mnogih svoju pomoć Izraelu ponudila je i Vlada Palestine, te je Izrael prihvatio njihovu ponudu da na teren pošalju četiri vatrogasna vozila kako bi pomogli svojim susjedima, a o tome je na svom Twitter profilu izvijestio i Raphael Ahren, novinar lista Times of Israel.

Desetljeća okupacije Palestinci su stavili iza sebe i odlučili da priskoče u pomoć onima kojima je to u ovom trenutku potrebno, čak i u situaciji kada je izraelska policija uhapsila četiri Palestinca, koji su osumnjičeni da su izazvali neke od najvećih požara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije