I novi šef Lukoila iznenada preminuo: Protivio se ratu u Ukrajini

3
Radiosarajevo.ba
I novi šef Lukoila iznenada preminuo: Protivio se ratu u Ukrajini
Foto: Daily Mail / Vladimir Nekrasov

Vladimir Nekrasov, predsjednik drugog najvećeg ruskog proizvođača nafte Lukoil, iznenada je preminuo u 66. godini nakon akutnog zatajenja srca, saopštila je kompanija u utorak.

Lukoil je naveo da je Nekrasov radio skoro 50 godina u sektoru nafte i gasa.

Radio je i kao prvi potpredsjednik Lukoila i savjetnik predsjednika kompanije. Lukoil, kojeg je kontaktirao Reuters, odbio je dalje komentare o smrti Nekrasova. Podsjetimo, Lukoil je javno zauzeo stav protiv invazije na Ukrajinu. U saopćenju u martu prošle godine na službenoj su stranici napisali da su zabrinuti zbog tragičnih događanja u Ukrajini te da podržavaju pregovore kako bi se sukob završio. Nadzorni odbor kopmanije pozvao je na trenutni prekid vatre.

Parlament Ukrajine usvojio zakon po kojem se zatvorenici mogu priključiti vojsci

Parlament Ukrajine usvojio zakon po kojem se zatvorenici mogu priključiti vojsci

Prethodni šef uprave Lukoila Ravil Maganov preminuo je u septembru 2022. nakon 'slučajnog' pada sa prozora bolnice u Moskvi. Također, milijarder Alexander Subbotin (43), koji je bio glavni menadžer u Lukoilu, pronađen je mrtav u maju nakon što je "primio savjet od šamana".

Nekoliko ruskih biznismena, od kojih većina ima veze s energetskom industrijom, umrlo je iznenada u nejasnim okolnostima u mjesecima nakon početka agresije na Ukrajinu, u februaru 2022.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije