I austrijski kancelar Sebastian Kurz primio svoju dozu, evo koju vakcinu je izabrao

2
Radiosarajevo.ba
I austrijski kancelar Sebastian Kurz primio svoju dozu, evo koju vakcinu je izabrao
Foto: Screenshoot / You Tube

Gotovo svi domaći mediji u Austriji objavili su da nakon što su protiv koronavirusa već vakcinisani ostali članovi vlade, u Saveznom kancelarstvu u Beču vakcinisan je i austrijski kancelar Sebastian Kurz. Kurz je vakcinisan prvom dozom AstraZenece.

„Sretan sam zbog vakcinisanja kao i mnogi drugi, jer je ono ključ u smjeru normalnosti“, istakao je Kurz.

Pozvao je sve Austrijance da i oni iskoriste ponuđenu mogućnost i da se vakcinišu. U izvještaju se također napominje kako je u Austriji već vakcinisano dvije trećine građana koji su to željeli.

Dodaje se kako su u zimi prioritet imale starije i rizične skupine osoba, te da je u međuvremenu došao red i na mlade, pa samim tim i 34-godišnjeg austrijskog kancelara.

Na Kurzovom službenom profilu objavljen je video vakcinisanja, u kojem Kurz poziva i ostale Austrijance da učine isto.

Vakcinisanje je najbolja zaštita protiv virusa, a što se više ljudi vakciniše, brže ćemo savladati pandemiju“, poručio je Kurz.

Austrijski kancelar je već prije nekoliko mjeseci rekao da će se vakcinisati odmah čim na njega dođe red i to upravo AstraZenecom.

Austrija je objavila da neće više vakcinisati AstraZenecom nakon što sve osobe koje su već dobile prvu dozu prime i drugu, a to će biti u ljeto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije