Hrvat u Njemačkoj pred djecom ubio suprugu, nakon zločina pobjegao

Radiosarajevo.ba
Hrvat u Njemačkoj pred djecom ubio suprugu, nakon zločina pobjegao
Foto: LPD Linz / Ilustracija

U utorak rano ujutro, nakon glasne svađe, 42-godišnji muškarac s hrvatskim državljanstvom, u njemačkom gradu Bad Soden-Salmünsteru, nožem je izbo suprugu i usmrtio je. Komšije su oko 5 sati ujutro čule vrištanje i alarmirali hitne službe, saopćila je policija, prenosi Fenix magazin.

Bilo kakva pomoć stigla je prekasno za 38-godišnjakinju koja je pronađena mrtva u kuhinji s ubodnom ranom. Navodni počinitelj, 42-godišnji suprug, u početku je pobjegao automobilom, malo kasnije se sam prijavio u policijskoj stanici u Aschaffenburgu, saopćili su policija i tužitelji.

U potrazi za 42-godišnjakom korišten je i policijski helikopter. Istragu su preuzeli Javno tužilaštvo u Hanau i Kriminalistička policija u Gelnhausenu. Djeca od 13 i 15 godina svjedočila su kobnoj svađi te su sada pod nadzorom tima za krizne intervencije.

Hrvat u Njemačkoj pred djecom ubio suprugu - undefinedScreenshot: Hrvat u Njemačkoj pred djecom ubio suprugu

Kako javlja njemački RTL, kćerka je navodno na hrvatskom vrištala: Mama, krvariš!

“Motiv još nije konačno razjašnjen. Međutim, pretpostavljamo da je riječ o predstojećem razvodu braka kojeg osumnjičeni nije najbolje prihvatio”, rekao je glavni tužitelj Dominik Mies za RTL.

Osumnjičeni je danas trebao biti izveden pred suca u Gelnhausenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije