Krvava prošnja: Ubio petero rođaka, pa izvršio samoubistvo

Anadolija
Krvava prošnja: Ubio petero rođaka, pa izvršio samoubistvo
Beživotna tijela šest osoba pronađena su sinoć u jednom stanu u gradu Adani na jugu Turske.

Istragom je ustanovljeno da je jedna osoba usmrtila pet rođaka, pa izvršila samoubistvo.

Turska policija je u večernjim satima na dojavu stanara petospratne stambene zgrade u četvrti Kurtulus izašla na teren, no vrata stana bila su zaključana, pa su uz dozvolu tužilaštva vrata razvaljena. U stanu su pronađena tijela šest osoba.

Nakon policijskog uviđaja utvrđen je identitet svih osoba, te je ustanovljeno da je peterostruko ubistvo, potom samoubistvo počinio Denizhan Dener.

Dener, koji je ranije izgubio roditelje, odlučio je da u pratnji svoje rodbine krene u grad Hatay u prošnju porodici njegove djevojke, s kojom se zabavljao šest godina. Njegova rodbina ga nije podržala u tome, tvrdeći kako K.H.K. nije za njega.

U stanu je došlo do svađe, a Dener je potom izvadio pištolj te ubio tetka i penzionisanog zamjenika guvernera Ismeta Metina, tetku Nursen Metin, njihovu kćerku Senem Metin, drugu tetku Gonul Cengiz i njenog sina Suphija Cumhura Cengiza.

Navodi se također kako je Dener, nakon što je ubio pet osoba, telefonirao djevojci te joj poručio: “Dođi, sve sam ih pobio”. 

Nakon toga je izvršio samoubistvo.

Svih šest tijela je prebačeno u mrtvačnicu gdje će biti izvršena obdukcija, a policija je u stanu pronašla 18 čahura, te još 30 metaka od pištolja koji je koristio Dener. Osim toga, pronađena je i lovačka puška s određenom količinom municije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije