Hrvat ranjen na ukrajinskom ratištu: Evo u kakvom je stanju

5
Radiosarajevo.ba
Hrvat ranjen na ukrajinskom ratištu: Evo u kakvom je stanju
Foto: EPA / Hrvat ranjen na ukrajinskom ratištu: Evo u kakvom je stanju

Hrvatski državljanin koji se borio u Ukrajini, kako saznaje Jutarnji list, nedavno je ranjen u borbi na ratištu i očekuje se njegov povratak u domovinu.

On je prevezen na sigurno mjesto odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje u jednoj od zagrebačkih bolnica.

"Potvrđujemo informaciju o ranjenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva zdravstva s ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje", potvrdili su informaciju u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za Jutarnji.

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

Hrvatski državljanin koji je ranjen u Ukrajini stabilno je i izvan životne opasnosti. Muškarac mlađe životne dobi u Ukrajinu se otišao boriti na početku ruske agresije, potvrdio je Denis Šeler, koji je šest godina bio pripadnik pukovnije Azov, i kojega su nedavno iz Moskve optužili kao organizatora odlaska Hrvata u Ukrajinu.

"Ono što znam jest da je lakše ranjen. U pitanju su mali geleri koji su ga pogodili. On normalno hoda i sve je u redu, ništa strašno", kaže Šeler.

Na putu je za Zagreb gdje će se oporavljati, a ranjen je na jugoistočnom frontu još prije desetak dana.

Šeler napominje kako niko od Hrvata nije u pukovniji Azov, pa tako ni ovaj ranjenik.

Hrvata ranjenog u Ukrajini, preuzet će hrvatska hitna pomoć na granici Mađarske i Ukrajine i prevesti ga najvjerojatnije u KB Dubrava, osim ako se ne utvrde neke specifične povrede koje se tamo ne mogu liječiti. Onda će biti prebačen u KBC Zagreb.

No, budući da je riječ o lakšim povredama, očito će biti zbrinut u bolnici u Dubravi, ali o kojim se povredama tačno radi bit će poznato nakon što ga pregledaju hrvatski doktori.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kratko je rekao da je u toku organizacija prihvata ranjenog hrvatskog državljanina iz Ukrajine, te da nije u životnoj opasnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije