Horor u Siriji: U napadu dronovima na vojnu akademiju poginulo 80 ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Siriji: U napadu dronovima na vojnu akademiju poginulo 80 ljudi
Foto: X.com / Mjesto gdje se desio napad u Homsu, Sirija

Dronovi natovareni eksplozivom su u srijedu, 4. oktobra, pogodili vojničku školu na svečanoj promociji u zapadnom sirijskom gradu Homsu, usmrtivši 80 ljudi, uključujući žene i djecu, te ranivši stotine drugih, prema ministru zdravstva Sirije.

"Prema preliminarnim podacima, teroristički napad usmjeren protiv svečane promocije studenata Vojne škole u Homsu rezultirao je smrću 80 ljudi, uključujući 6 djece, dok je broj povrijeđenih iznosio 240", izjavio je Hassan Al-Ghobash.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad. U ranijem saopštenju, ministarstvo obrane je optužilo "terorističke organizacije koje podržavaju poznate međunarodne strane."

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

"Na svečanosti je bilo desetine ranjenih vojnika, s ozbiljnim povredama među pozvanim porodicama, uključujući žene i djecu, kao i broj studenata škole koji su sudjelovali u promociji", stoji u saopštenju ministarstva.

Sirijske oružane snage su opisale napad kao "nemjerljiv" i obećale odgovoriti "punom snagom i odlučnošću", upozoravajući da će oni koji su planirali i izveli napad "skupo platiti", piše CNN

[twitter]https://twitter.com/ShadowofEzra/status/1709972871538159865[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije