Horor u Italiji: Na brodu sa skoro pola tone kokaina zatečen zaklan Balkanac

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Italiji: Na brodu sa skoro pola tone kokaina zatečen zaklan Balkanac
Foto: Genova24.it / Oduzeta droga

U Đenovi je zaplijenjeno preko 400 kilograma kokaina, koji je bio sakriven u kontejneru u kom je bila kafa iz Brazila. Pored droge na brodu MSC Adelaide pronađen je i zaklan moreplovac (50), državljanin Srbije, prenosi Genova 24.it.

Prema navodima italijanskih medija, na brodu je zaplijenjeno tačno 445 kilograma kokaina.

"Teretnjak MSC Adelaide je u nedjelju uplovio u luku u Đenovi. Detaljnim pregledom utvrđeno je da se droga nalazi u jednom kontejneru gdje je kafa, bilo je skoro 450 kilograma droge, koja je bila obložena u nekim kesama", prenose tamošnji mediji i dodaju:

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Uhapšena dvojica muškaraca

"Istražitelji su uhapsili dvojicu muškaraca, koje su zatekli na brodu. Riječ je o Kulmvu Kamalu i Fabiju Papeu. Tada je jedan od njih uhvaćen kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za video-nadzor. Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi bila 30 miliona eura.

Italijanski mediji pišu da je nakon kontrole broda pronađeno i tijelo Srbijanca.

"Srbijanski moreplovac je bio zaklan, prerezano mu je grlo. Naložena je obdukcija Srbijanca, poslije koje će se znati kako je zaklan", piše Genova 24.it.

Italijanski mediji navode da se smrt Srbijanca ispituje, a ne isključuje se ni mogućnost da je izvršio samoubistvo. Međutim, sumnjivo je to što oružje nije nađeno pored tijela.

Nije pronađeno oružje

"Oružje, nož ili možda rezač kojim je moreplovcu prerezao grkljan nije pronađeno, a njegove kolege s broda rekle su policiji da se on najverovatnoije ubio. Ovi njihovi navodi detaljno se provjeravaju", pišu mediji.

Prema navodima medija, u toku je istraga.

"Istraga tužioca, koju koordinira zamjenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za saučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga", dodali su oni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije