Kako su konobari i pumpadžija iz BiH rasturali kokain?

0
Radiosarajevo.ba
Kako su konobari i pumpadžija iz BiH rasturali kokain?
Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv trojice muškaraca iz Bosanske Gradiške, koja ih terete za rasturanje kokaina.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva obuhvaćeni su Milan Grujić (38), Dalibor Panić (38) i Dušan Glišić (29), pišu Nezavisne. U momentu hapšenja, podsjetimo, Panić i Glišić su radili kao konobari, dok je Grujić zaposlen na benzinskoj pumpi u Bosanskoj Gradišci.

Optuženi su da su zajedno, od početka 2020. godine, pa sve do 26. novembra prošle godine na području Bosanske Gradiške, kupovali, držali i prodavali kokain.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Tako je Grujić organizovao mrežu posrednika, na način da je nabavljao kokain od R. S. iz Bosanske Gradiške, najčešće u količinama od po 10 grama za iznos od 500 eura, nakon čega je drogu dalje preprodavao Paniću u količinama od po 10 do 20 grama, za iznos od 600 do 1.200 eura. Nakon toga je Panić drogu vagao i prepakivao u manje količine, te distribuisao krajnjim korisnicima na područja Bosanske Gradiške, najčešće u količini od po 0,5 grama za iznos od 100 KM, i to M. M, P. D, R. B. i N. Đ, kao i drugim korisnicima", navedeno je u optužnici.

Glišić se tereti da je od Grujića kupovao kokain najčešće u manjim količinama, od po dva do tri grama, za 200 do 600 KM.

"Nakon toga je drogu distribuisao krajnjim korisnicima po malo većim cijenama za iste količine, na području Bosanske Gradiške, i to korisnicima G. G, K. Č, K. N. i M. R, kao i drugim korisnicima, te je od Panića povremeno preuzimao manje količine kokaina koji je stavljao u promet, nakon čega su međusobno dijelili novac", navodi se u optužnici.

Trojac je, podsjetimo, uhapšen u novembru u policijskoj akciji "Kelner" u Bosanskoj Gradišci, kada je pronađena manja količina kokaina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije