Horor: Djevojčicu (17) ubili baka, djed i rođaci jer je nosila farmerke

1
Radiosarajevo.ba
Horor: Djevojčicu (17) ubili baka, djed i rođaci jer je nosila farmerke
Foto: BBC / Neha Paswan

Prošle sedmice u Indiji, pripadnici šire obitelji nasmrt su pretukli 17-godišnju Nehu Paswan jer im se nije sviđalo to što nosi farmerke.

Njena majka Shakuntala Devi Paswan rekla je za BBC Hindi da su djevojčicu pretukli djed i ujaci, i to palicama, a nakon svađe oko odjeće u njihovom domu u selu Savreji Kharg u okrugu Deoria, jednoj od najnerazvijenijih regija u državi .

"Završila je svoj jednodnevni vjerski post. Navečer je odjenula farmerke i počela izvoditi rituale. Kad su se baka i djed usprotivili njenoj odjeći, Neha je uzvratila da su farmerke napravljene da se nose", otkrila je njena majka.

Svađa je eskalirala, i sve je rezultiralo tragedijom.

Shakuntala Devi je rekla kako je njena kći ležala u nesvijesti, a onda su članovi obitelji rekli kako će je oni odvesti u bolnicu.

"Nisu mi dopustili da ih pratim", kazala je njena majka, koja je pozvala druge članove obitelji da idu tražiti njenu kćerku u bolnicu. Tamo je nisu našli.

Sljedećeg jutra, rekla je Shakuntala Devi, čula je da je pronađeno tijelo nepoznate djevojčice kako visi s mosta preko rijeke Gandak. Kad su otišli istražiti, otkrili su da je tijelo Nehino...

Policija za ubistvo i uništavanje dokaze sumnjiči 10 osoba, uključujući Nehine baku i djeda, ujake, tetke, rođake i vozača automobila. Optuženi se još nisu javno izjasnili.

Visoki policijski dužnosnik Shriyash Tripathi rekao je za BBC Hindi da su uhapšene i saslušane četiri osobe, uključujući baku i djeda, ujaka i vozača automobila. Rekao je da policija traži ostale osumnjičene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije