Hillary Clinton vraća se na megdan Trumpu

Radiosarajevo.ba
Hillary Clinton vraća se na megdan Trumpu
EPA / Hillary Clinton
Hillary Clinton, bivša kandidatkinja za predsjednika SAD-a i američka državna tajnica, osnovala je političku grupu s ciljem djelovanja protiv Donalda Trumpa, čime se zvanično vratila na političku scenu.

"Osnivamo grupu 'Zajedno naprijed' kako bismo podstaknuli ljude da se uključe, organiziraju pa čak i kandidiraju za neku funkciju", napisala je Clinton na svom nalogu na Twitteru, prenio je AFP.

Na websiteu organizacije navedeno je da ta grupa ima za cilj unapređenje progresivnih vrijednosti, a posjetioci sitea se podsjećaju da je Clinton osvojila približno 66 miliona glasova u izbornoj trci s Trumpom u novembru 2016. godine.

"Proteklih mjeseci vidjeli smo šta je sve moguće kada se ljudi udruže u odupiranju zastrašivanju, mržnji, lažima i stvaranju podjela, i založe se za pošteniju, inkluzivniju Ameriku", kažu iz ove organizacije.

Clinton je objavila niz poruka na Twitteru u kojima pozdravlja rad organizacija koje se bore protiv diskriminacije ili podržavaju demokrate u izborima na polovini mandata predviđene za narednu godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije