Hillary Clinton prvi put javno nastupila nakon poraza

Fena
Hillary Clinton prvi put javno nastupila nakon poraza
EPA / Hillary Clinton
Poražena demokratska kandidatkinja Hillary Clinton pozvala je Amerikance da nastave borbu za otvorenije Sjedinjene Države, unatoč gubitku izbora koji su otkrili duboke podjele u američkom društvu.

U prvom javnom nastupu nakon pobjede republikanskog suparnika Donalda Trumpa, Clinton je rekla da se brojni Amerikanci pitaju je li SAD nakon njegova uspjeha ostao isti.

 "Izbori su otkrili duboke podjele, ali molim vas slušajte me kad vam ovo kažem. Amerika je toga vrijedna, naša djeca su toga vrijedna", rekla je Clinton jučer na  skupu zaklade Children Defence.

"Vjerujte u našu zemlju, borite se za naše vrijednosti i nikad, ali nikad nemojte odustati", istaknula je.

U svom govoru se emotivno osvrnula na 2016. te je poželjela da može reći svojoj majci, koju su roditelji napustili, da je njena borba bila vrijedna zbog toga što je njena kćer postigla.

"Priznajem, nije bilo lako doći ovdje večeras", rekla je Clinton. "Bilo je trenutaka prošle sedmice kada sam samo htjela biti s dobrom knjigom i našim psima te nikada više izaći iz kuće."

Ipak, Clinton nije pričala o porazu, već se okrenula budućnosti i utjecaju kojeg je njena majka imala na njen život.

"Mnogo toga treba napraviti. Dok god ijedno dijete u Americi živi u siromaštvu, dok god ijedno dijete u Americi živi u strahu, dok god ijedno dijete, bilo gdje u svijetu, se suočava s ovim izazovima, mnogo toga treba napraviti", rekla j Hillary Clinton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije