Hillary Clinton uporedila Trumpa s Miloševićem

Radiosarajevo.ba
Hillary Clinton uporedila Trumpa s Miloševićem
EPA / Hillary Clinton
Govoreći na velikom sajmu knjige u New Yorku, BookExpo2017, Hillary Clinton uporedila je Donalda Trumpa sa Slobodanom Miloševićem.

"Predsjednik Trump huška komšiju na komšiju, isto kao što je Slobodan Milošević radio provodeći etničko čišćenje u BiH ili zlikovci u Ruandi, koji su za kratko vrijeme pobili 800.000 ljudi", rekla je ona.

Kako piše Daily Mail,  Clinton nije stala na ovome, nego je Trumpovu administraciju nazvala abnormalnom i rekla kako "može nanijeti trajna oštećenja američkim institucijama".

Trumpove pristalice nazvala je "ljudima koji potiču stalno negodovanje".

"Oni smatraju da je uredu verbalno i fizički napasti druge ljude i mi smo to vidjeli tokom kampanje, Takvo nešto je izuzetno opasno jer stvara mržnju, bijes i želju za nekom "osvetom" i mi to kao društvo ne smijemo i ne trebamo tolerirati. Kao državna sekretarka, putovala sam po svijetu i predstavljala našu veliku državu. Mogu vam reći da ne treba puno napora da se sistem, u kojem različiti ljudi rade zajedno i poštuju jedni druge, sruši. Vidjeli smo to u Bosni i Hercegovini, gdje se ciljano išlo na zavađanje komšija. Mi to ne trebamo dopustiti niti tolerirati u našoj zemlji", rekla je Clinton. 

Dotaknula se i ruskog hakiranja njene elektronske pošte. Taj čin je opisala "bolnijim od svih uvreda koje je dobila od Trumpa".

Clinton je tokom istupa na BookExpo2017 objavila da piše i memoare, koji će biti objavljeni pred kraj godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije