Hillary Clinton: Ne planiram Billu dati mjesto u Bijeloj kući

Anadolija
Hillary Clinton: Ne planiram Billu dati mjesto u Bijeloj kući
EPA / Hillary Clinton
Kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država iz reda demokrata Hillary Clinton, izjavila je jučer kako "ne planira" da njen suprug Bill Clinton, bude dio njenog kabineta u Bijeloj kući.

Na pitanje novinara da li svom suprugu planira dati neko od mjesta u njenoj administranciji na eventualnom mjestu predsjednice, Clinton je odmahnula glavom i rekla kratko: "Ne."

"Kao što sam jedne prilike naglasila u Louisvillu, mog supruga stavila bih u segment oživljavanja ekonomije jer on zna kako to napraviti, posebno kada se radi o uglju i gradovima u unutrašnjosti", naglasila je Clinton.

Povodom sve većeg pritiska medija o pomenutom pitanju, oglasio se i glasnogovornik demokratske kandidatkinje Nick Merrill potvrdivši kako "Clinton nije odlučila o ulozi svog supruga u njenoj administraciji".

Ipak, i Merrill je naglasio da Bill Clinton "ima puno toga za ponuditi te da bi bilo smiješno ne iskoristiti njegove kapacitete".

Bill Clinton bio je na čelu SAD-a od 1993. do 2001. godine. Njegovom zaslugom došlo je do većeg ekonomskog rasta na američkom tlu tokom 90-ih godina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije