Jerusalem / Hiljade Palestinaca klanjalo bajram-namaz u Al-Aksi

13. 05. 2021. u 07:51:00 Anadolija

Shares: 4430

Na hiljade muslimana klanjalo je danas bajram-namaz u džamiji Al-Aksa u Jerusalemu.

Palestinci su i ovog bajrama pohrlili u Mesdžidul Aksa kako bi klanjali bajram-namaz, kojim počinje jedan od najvećih muslimanskih praznika.

Unatoč napadima izraelskih snaga u kojima su u posljednjih nekoliko dana ubijene na desetine Palestinaca, palestinski muslimani pohrlili su jutros na bajram-namaz.

Iz Uprave za vakufe u Jerusalemu saopćeno je da je u al-Aksi bajram-namaz klanjalo više od 100.000 vjernika.

Nakon bajram-namaza u haremu žamije Al-Aksa klanjan je i dženaza-namaz u odsustvu za sve šehide koji su položili živote u napadima izraelskih snaga tokom posljednjih dana ramazana.

Nakon dženaza-namaza održan je i protest tokom kojeg su se mogle čuti poruke "Sloboda", "Naše živote ćemo dati za Al-Aksu".

Ministarstvo zdravlja Palestine saopćilo je danas da je u posljednjim u izraelskim napadima na Gazu poginulo ukupno 65 osoba, među kojima 16 djece i pet žena, a broj ranjenih u izraelskim napadima je povećan na 365.

Palestinske grupe otpora su izraelskoj policiji dale rok da se do 18 sati desetog maja povuče iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Akse. Izraelske snage se nisu povukle u zadanom roku, nakon čega je uslijedio sukob i žestoki napadi izraelskih snaga na Gazu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)