Heroj dana: Pas spasio trogodišnjaka od utapanja

Anadolija
Heroj dana: Pas spasio trogodišnjaka od utapanja
Foto: Facebook / Pas heroj

Mlada porodica ima dobar razlog da bude vječno zahvalna njihovom ljubimcu Maxu, koji je njihovog trogodišnjeg sina spasio od utapanja u rijeci.

Kako francuski mediji navode, dječak Matthiew je bio na izletu s roditeljima, sestrom i psom nedaleko od rijeke Ognon, na istoku Francuske. Dok su roditelji bili okupirani pripremom ručka i brigom o kćerkici, dječak se s psom igrao nedaleko od rijeke.

Dječak je, dok roditelji nisu gledali, otišao do obale i okliznuo se nakon čega je pao u rijeku. Max, mješanac graničarskog škotskog ovčara (border collie) i bernskog planinskog psa, nije oklijevao i odmah skočio za njim.

Dječaku je već glava bila pod vodom, a Max je brzo otplivao do njega i uhvatio ga za rukav te spasio od utapanja.

”Glava mu je bila pod vodom. Govorila sam mu da ide dalje od rijeke, gdje je sigurnije, ali nije slušao“, rekla je Matthiewa majka Melanie.

Roditelji su na vrijeme primijetili šta se dešava s djetetom i psom te ga je otac odmah izvukao iz vode i umotao u pokrivač.

Nakon što su se dobre vijesti proširile na društvenim mrežama, fotografiju psa podijelila je i policija Haute-Saonea.

Odrasli su skupa i oduvijek su bili bliski, ali sada su još prisniji”, pojasnila je Matthiewa majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije