Heroj dana: Mladić porijeklom iz BiH spasio život muškarcu koji se davio u jezeru kod Linza

1
Radiosarajevo.ba
Heroj dana: Mladić porijeklom iz BiH spasio život muškarcu koji se davio u jezeru kod Linza
Foto: heute.at / Mladić porijeklom iz BiH spasio čovjeka koji se davio u jezeru kod Linca

Prava drama odvijala se sinoć na jezeru u austrijskom Linzu, kada je čovjek pokušavajući da dođe do kćerke, počeo da se davi.

Naime, riječ je o poznatom kupalištu južno od Linza i koje je uvijek puno porodica sa djecom. Tako je i ovaj porodični čovjek, starosti oko 50 godina, došao sa djecom da provede mirno popodne. Međutim, u jednom momentu je vidio kako njegova kćerka, koja je imala pojas za plivanje, počela da se udaljava od obale.

On se u tom momentu zabrinuo i odlučio da uđe u vodu i otpliva do ćerke. Međutim, negdje na sredini jezera ostao je bez snage i počeo da se davi.

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Na obali sa društvom je bio i mladić porijeklom iz BiH, koji je igrao odbojku. U jednom momentu je čuo zapomaganje nesrećnog čovjeka, uzeo svoju dasku i krenuo prema njemu.

Ubrzo je mladić uspio da mu se približi i izvuče ga iz vode. Odmah na obali mu je ukazana prva pomoć, ali ga je hitna služba, ipak, prebacila u Univerzitetsku bolnicu Kepler, pišu Nezavisne.

"Igrali smo odbojku, ali u jednom momentu nam je lopta otišla prema vodi. Kada sam otišao po nju, čuo sam njegovo zapomaganje. Stalno je govorio 'Nemam više snage'. Jednostavno, čovjek je ostao bez daha, a to se svakome može desiti. Nisam sekunde razmišljao da li da mu pomogne, već sam zgrabio svoju dasklu. Naravno, bio bih sretan da i meni neko pritekne u pomoć u takvoj situaciji”, rekao je ovaj mladić, čije ime nisu naveli austrijski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije