"Heroj" beskućnik iz Manchestera osuđen zbog krađe od žrtava terorizma

Radiosarajevo.ba
"Heroj" beskućnik iz Manchestera osuđen zbog krađe od žrtava terorizma
Beskućnik Chris Parker o kojem se mnogo pisalo nakon terorističkog napada u Manchesteru koji se dogodio 2017. godine ipak nije heroj kako se vjerovalo do sada.

Naime, Parker je tokom terorističkog napada u Manchesteru u kojem su poginule 22, a više od 500 osoba povrijeđeno ukrao torbicu od jedne, a mobitel od druge žrtve, dok je s karticom treće žrtve platio račun u McDonaldsu.

Ovaj 33-godišnjak se pretvarao da je heroj i da je pomogao žrtvama terorističkog napada, a ispostavilo se da je samo obični lopov, prenosi Sky News.

Parker je čak istaknuo i da je jedna žrtva umrla u njegovim rukama, a nakon objave ovih informacija društvo je odlučilo da skuplja novac za njega. Novac Parker neće više dobivati, a zbog krađe i prevare osuđen je četiri godine i tri mjeseca zatvora.

"Pravi duh Manchestera promovirali su obični građani koji su pomogli povrijeđenim. Vi niste heroj kako ste to ranije govorili, vi ste samo obični lopov", rekao je sudija David Hernandzz nakon što je izrekao kaznu Parkeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije