Helikopterom napali Vrhovni sud, ispaljeno nekoliko granata

Radiosarajevo.ba
Helikopterom napali Vrhovni sud, ispaljeno nekoliko granata
Vrhovni sud u Venecueli tokom noći napadnut je iz helikoptera, te je na njega ispaljeno više granata, potvrdio je predsjednik ove države Nicolas Maduro.

On je ovaj napad nazvao "terorističkim aktom", dok preliminarni policijski izvještaji pokazuju kako je riječ o ukradenom helikopteru, te u ovim trenucima traje velika istraga cijelog slučaja koji bi mogao biti vrhunac duge političke i ekonomske krize u Venecueli, prenosi BBC.

Predsjednik Maduro dodao je da je helikopter letio i iznad drugih pravosudnih institucija, dok su brojni zvaničnici potvrdili da su na sud ispaljene četiri granate, od kojih jedna nije eksplodirala. Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih u ovom slučaju.

"Aktivirao sam sve naoružane snage da brane mir. Prije ili kasnije mi ćemo uhvatiti taj helikopter i one koji su izvršili ovaj napad", kazao je Maduro.

Policijski službenici, zahvaljujući njegovoj izjavi na Instagramu, identificirali su napadača kao Oscara Pereza, jednog od građana Venecuele koji su se suprotstavili, kako kažu, tiraniji predsjednika.

Navodi se kako je ranije bio zaposlen kod ministra za pravdu i unutrašnje poslove Miguela Rodrigueza Torresa.

Mnogi građani uplašeni se zbog ovog slučaja, a zbog tvrdnji vlasti istražuje se i mogućnost da je ovo početak državnog udara u Venecueli, koji dolazi nakon masovnih protesta nezadovoljnih građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije