Hashim Thaçi odlikovao Georgea Busha

Radiosarajevo.ba
Hashim Thaçi odlikovao Georgea Busha
Foto: Twitter / George Bush i Hashim Thaçi
Predsjednik Republike Kosovo Hashim Thaçi sastao se u Washingtonu sa bivšim američkim predsjednikom Georgeom Bushem i tom prilikom uručio mu "orden nezavisnosti" u znak poštovanja prema porodici Bush, prenosi RTK.

"U Dallasu sam se sastao sa velikim prijateljem nezavisnosti i slobode Kosova predsjednikom Georgeom Bushom. Tokom ovog prijateljskog sastanka razgovarali smo o političkim zbivanjima na Kosovu i u regionu. Poštovanje prema divnoj porodici Bush bit će doživotno za Albance na Kosovu", rekao je Thaçi.


Bush i Thaçi su se, kako tvrdi kosovski predsjednik, saglasili da je postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije obavezno, što bi obilježilo konačno kraj vekovnog konflikta, obostrano priznanje i učlanjenje Kosova u UN, NATO i EU.

"Naravno, postizanje ovog sporazuma nije nimalo lako, ali predsjednik Bush mi je dao jedan vrijedan savjet koji ću da podjelim sa vama: 'Kao lideri nećete biti upamćeni po populističkim odlukama nego teškim i pravednim odlukama koje ćete donijeti za vaš narod i vašu zemlju'", rekao je Thaçi.

Rebpulika Kosovo proglasila je nezavisnost od Srbije tokom mandata Georga Busha u februaru 2008. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije