Harkov se opire i živi: Ukrajinski par nakon vjenčanja, fotografije u ruševinama

0
Radiosarajevo.ba
Harkov se opire i živi: Ukrajinski par nakon vjenčanja, fotografije u ruševinama
Foto: Twitter / @maria_avdv / Par iz Harkova

Ukrajinski par vjenčao se usred ruske invazije u metrou u Harkovu, a sklopljeni brak su odlučili obilježiti u ratnom ambijentu, okruženi ruševinama u Harkovu.

Nastja Gračeva i Anton Sokolov fotografisani su ubrzo nakon što su se vjenčali među ruševinama trgovačkog i poslovnog kompleksa u drugom najvećem gradu u Ukrajini.

Snimak objavljen na Twitteru prikazuje par dok pozira među ruševinama, a opis pojašnjava kako izgleda vjenčanje u gradu pod stalnim granatiranjem: “Fotozona u pozadini uništene zgrade i bombardiranog centra grada, ceremonija u metrou. Ovo je snažna poruka svijetu – Harkov se opire i živi.”

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Oboje su bili medicinari prije izbijanja rata, a od tada se bave volonterskim radom, pružajući besplatnu medicinsku njegu onima kojima je potrebna.

Navodi se da su, kada su ostali bez medicinskih zaliha, počeli skupljati novac i kupovati lijekove za stanovnike grada kojima je bilo potrebno liječenje.

Harkov još uvijek čeka na povlačenje ruskih snaga, ali to nije spriječilo Nastju i Antona da proslave svoje vjenčanje.

Ukrajinski parovi koji su se trebali vjenčati prije invazije rijetko su dozvolili da sukob promijeni njihove planove te su svoja vjenčanja organizovali u skloništima, kao i na kontrolnim punktovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije