Haos u SAD-u: Pogledajte masovni sukob policije i aktivista za mir u Pojasu Gaze

5
Radiosarajevo.ba
Haos u SAD-u: Pogledajte masovni sukob policije i aktivista za mir u Pojasu Gaze
Foto: Kolaž / Protesti u Washingtonu za primirje u Pojasu Gaze

Policija je došla u sukob s demonstrantima koji su pozivali na primirje u ratu Izrael-Hamas ispred sjedišta Demokratskog nacionalnog odbora u Washingtonu u srijedu, 15. novembra, nakon što su vlasti rekle da je protest postao nasilan i da su zakonodavci evakuirani iz zgrade.

"Večeras je šest policajaca tretirano zbog povreda - od manjih posjekotina do suzavca i udaranja. Jedna osoba je uhapšena zbog napada na policajca.

Zahvaljujemo našim policajcima koji su držali ove ilegalne i nasilne demonstrante pod kontrolom i štitili sve u području", izjavila je policija Capitol Hilla, koja je reagovala zajedno s metropolitanskom policijom DC, u priopćenju na X.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Prema njima, policajci su pokušavali "da zadrže oko 150 ljudi koji ilegalno i nasilno protestuju" u tom području - što su aktivističke grupe kasnije osporile - i evakuirali članove Kongresa. Među evakuiranima bili su i visoki demokratski predstavnici, piše CNN

Prema osobi upućenoj u slučaj, demokratski lideri - Hakeem Jeffries, Katherine Clark i Pete Aguilar - bili su unutar zgrade dok je došlo do sukoba između demonstranata i policije.

[twitter]https://twitter.com/topnotchjournal/status/1725007842091184604[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije