Haos na Floridi: Masovna pucnjava tokom proslave Noći vještica, ubijen 14-godišnjak

3
Radiosarajevo.ba
Haos na Floridi: Masovna pucnjava tokom proslave Noći vještica, ubijen 14-godišnjak
Foto: Kolaž / Pucnjava na Floridi

Nakon pucnjave na prepunoj ulici u Tampa, Florida, rano u nedelju ujutro uhapšen je 22-godišnji osumnjičeni i optužen za ubistvo drugog stepena, u kojoj su poginule dvije osobe, a 16 drugih je povrijeđeno, saopštili su nadležni.

Pucnjava je počela nakon svađe između dvije grupe dok se stotine ljudi izlazilo iz barova i noćnih klubova u četvrti Ybor City u Tampi, neposredno prije tri sata ujutro. Šef policije u Tampi, Lee Bercaw, izjavio je da su poginuli 14-godišnji dečko i 22-godišnji muškarac.

Od 16 povrijeeđenih osoba, 15 je ranjeno hicima, a jedna osoba je zadobila druge teške povrede, rekao je Bercaw. Oni su tretirani na mjestu događaja i prevezeni do obližnjih bolnica, saopštila je policija Tampi.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

"Dodatne žrtve, čije je godište bilo između 18 i 27 godina, već su medicinski zbrinute i otpuštene iz bolnice. Pet osoba ostaje hospitalizovano i oporavlja se od povreda", navodi se u saopštenju.

Policija je ranije izjavila da je 18 osoba povrijeđeno u pucnjavi. Bercaw je pojasnio da su dve osobe poginule, a 16 je povrijeđeno.

Ovo je bila jedna od nekoliko pucnjava koje su se dogodile tokom proslava širom zemlje ovog vikenda uoči Noći vještica, piše CNN

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije